Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos pesto

Printeaza

Frigarui de pui cu sos pesto din: piept de pui, ulei de masline, otet, parmezan, praf de usturoi, pasta de hamsii, fulgi de ardei rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, salata creata, nuci de pin.

 

pentru frigarui:

  • frigarui din lemn, inmuiate timp de 1 ora
  • 1 piept de pui, taiat fasii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de otet de vin alb
  • 2 ½ linguri parmezan, ras
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • ½ lingurita pasta de hamsii
  • ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
  • Sare si piper negru proaspat macinat

 sos pesto:

  • ⅓ ceasca ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • ½ ceapa, tocata
  • 240gr salata creata, maruntita
  • ¼ cana nuci de pin
  • Sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Pentru frigarui, pregatiti gratarul la foc mediu. Infigeti fiecare bucata de pui pe frigaruie, se condimenteaza cu sare si piper.

Adaugati frigaruile pe gratar si frigeti aproximativ 7-9 minute pe fiecare parte.

Intre timp, intr-un mic bol, amestecati impreuna ulei de masline, otet, parmezan, pasta de hamsie, praf de usturoi si fulgi de ardei rosu.

Asezonati cu un varf de cutit de sare. Aranjati frigaruile de pui pe un platou si ungeti cu acest sos.

Pentru a pregati sosul pesto, se incalzeste cuptorul la 170C. Aranjati nucile de pin pe o foaie de copt si coaceti la 170C timp de 5-7 minute.

Intr-o tigaie adaugati ulei de masline, incalziti si adaugati usturoi, ceapa si salata creata.

condimenteaza cu sare si piper si gatiti aproximativ 6-9 minute. Transferati aproximativ jumatate din amestec intr-un procesor de alimente si procesati pana la omogenizare.

adauga restul de amestec si procesati pana se omogenizeaza. Adaugati nucile de pin și procesati pana la omogenizare.

Serviti frigaruile cu sos pesto.

 

Frigarui de pui cu sos pesto

 

Frigarui_de_pui_cu_sos_pesto_08

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu frigarui din astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.