Reteta zilei: Friptura de miel cu fenicul
PrinteazaFriptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel.
Ingrediente:
- coaja de la 2 portocale
- 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate
- 1 lingura sare
- 1 1/2 lingurita de piper negru
- 1 lingura mustar Dijon
- 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
- 2 lingurite usturoi proaspat tocat
- 1/4 ceasca ulei de masline
- Pulpa de miel dezosata
Mod de preparare:
Puneti coaja rasa de portocale, semințele de fenicul, sarea, piperul, muștarul, rozmarinul, usturoiul și uleiil de masline intr-un castron mic și amestecati bine impreuna.
Frecati pulpa de miel cu acest amestec de ingrediente.
Puneti intr-o tava. Marinati pulpa de miel cel putin o ora la frigider. Scoateti friptura din frigider cu cel puțin 30 de minute inainte de a baga la cuptor.
Incalziti cuptorul la 200C. Dati tava la cuptor. Dupa 15 minute dati temperatura 150C si mai gatiti 1 ora. Lasati sa se odihneasca 5-10 minute. Taiati felii, apoi serviti cu garnitura dupa preferinta.
Friptura de miel cu fenicul
Pofta buna!
Arata bine friptura de miel
Si mie-mi place cum ti-a iesit friptura de miel