Reteta zilei: Friptura de miel si cartofi cu usturoi
PrinteazaFriptura de miel si cartofi cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, menta, sofran, vin rose, cartofi, ulei, sare si piper.
friptura de miel:
- 1 pulpa de miel
- 1/3 cana ulei de masline
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 6 firei ceapa verde, tocata
- 2 frunze de dafin
- sucul de la 1 lamaie
- 1 buchet menta
- 1/2 lingurita de șofran
- 1/3 pahar de vin rosé
cartofi cu usturoi:
- 1 1/2 kg cartofi
- 8 catei de usturoi
- 1/2 cana ulei
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pune carnea de miel intr-o punga de congelator mare, se toarna ulei de masline, usturoi, ceapa verde, frunze de dafin, suc de lămâie si menta.
Sigilati si marinati peste noapte la rece. A doua zi scoateti carnea si lasati-o la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200C.
Se adauga carnea miel intr-o tava. Gatiti pentru aproximativ 20-30 de minute.
Scoateti carnea de miel pe o placa de lemn si lasati sa se odihneasca.
Puneti tigaia inapoi pe aragaz, adaugati sofran si vinul. Gatiti cateva minute.
Preparati cartofii cu usturoi:
Puneti apa la fiert. Adaugati sare. Fierbeti cartofii 30 de minute. Scurgeti si pastrati deoparte.
Zdrobiti usturoiul, adaugati peste cartofi si amestecati. Se incalzeste cuptorul la 18C. Intr-o tigaie incalziti uleiul, adaugati cartofii cu usturoi si dati la cuptor pentru 10 minute.
Intoarceti si mai gatiti 10-15 minute. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Serviti friptura de miel si cartofii cu usturoi. Garnisiti cu sos de vin roze.
Dupa preferinta, adaugati si mazare fiarta.
Friptura de miel si cartofi cu usturoi
Pofta buna!
Nu-mi place carnea de miel, dar friptura asta arata bine rau de tot
Arata bine friptura de miel 🙂