Friptura de miel aromatizata din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pulpa de miel fără os 5 căţei usturoi 2 crengute rozmarin coaja unei lămâi 4-5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea scoasă de la frigider cu o oră înainte de gătire se curăţă bine de toate […]
Reteta zilei: Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
PrinteazaFriptura de miel cu rozmarin si usturoi din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, ulei vegetal, sare, piper, broccoli si cartofi copti.
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel
- 4 crengute de rozmarin
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei vegetal
- Sare si piper dupa gust
- Broccoli si cartofi copti pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Dezosati pulpa de miel.
Atunci cand osul a fost eliminat, asezonati interiorul carnii cu sare si piper dupa gust si apoi puneti osul inapoi.
Indoiți carnea inapoi peste os, se lega cu sfoara și apoi se asezoneaza si pe afara.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare și apoi prajiti carne ape toate partile.
Puneti rozmarinul și usturoiul intr-un vas de cuptor și asezati carnea de miel deasupra acestora.
Dati la cuptor si gatiti pentru aproximativ 45-50 de minute.
Scoateți carnea de miel din cuptor și se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.
Taiați, scoateti osul si serviti cu boroccoli sau cartofi copti.
Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de miel cu ghimbir
Friptura de miel cu ghimbir din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline. Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș și […]
Pofta buna!
Nu ma omor dupa miel, dar arata foarte bine friptura de miel
Nici mie nu-mi place carnea de miel