Reteta zilei: Friptura de miel cu sos de caise si migdale
PrinteazaFriptura de miel cu sos de caise si migdale din: carne de miel, ghimbir, piper, scortisoara, turmeric, piper cayenne, nucsoara, coriandru, cuisoare, apa, unt nesarat, ceapa, usturoi, supa de pui, caise uscate, migdale, miere, suc de lamaie, morcovi, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel, cuburi
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita de turmeric
- 1/4 lingurita de piper cayenne
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita de coriandru
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1/2 cana de apa
- 1/2 ceasca unt nesarat
- 2 cepe, tocate marunt
- 2 catei de usturoi, tocat marunt
- 3 cesti de supa de pui
- 1 1/2 cani caise uscate , faramitate
- 1 1/2 cani migdale
- 1/3 ceasca de miere
- 1-2 linguri de suc de lamaie
- 1 ceasca de morcovi, felii groase
- 1/2 cana frunze patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Intr-un castron combinati ghimbir, piper , scortisoara, turmeric, piper cayenne, coriandru, nucsoara, cuisoarele si apa si se amesteca bine.
Adaugati carnea si frecati bine pe toate partile.
Acoperiti si bagati la frigider peste noapte.
Intr-o oala se topeste untul la foc mediu.
Se adauga ceapa, usturoiul si gatiti cateva minute.
Adaugati carnea marinata cu tot cu sucul pe care l-a lasat, apoi incorporati supa de pui.
Reduceti focul la mic, se acopera si se fierbe, amestecand din cand in cand.
Se gateste aproximativ 1 1/2 ore.
Adaugati caise, migdale, miere si morcovi si fierbeti, neacoperit, amestecand des.
Gatiti aproximativ 30 de minute. Incorporati suc de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, apoi serviti cu patrunjel tocat si orez.
Friptura de miel cu sos de caise si migdale
Pofta buna!
Ce tare e friptura de miel