Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi

Printeaza

Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi din: friptura de porc, sare, unt, patrunjel, cartofi rosii, ulei de rapita, usturoi.

 

 

Ingrediente:

  • 1 bucata friptura de porc
  • sare
  • 1 lingurita unt
  • patrunjel proaspat tocat, dupa gust
  • 500gr cartofi rosii, mici
  • 1-2 lingurite ulei de rapita
  • patrunjel tocat si usturoi, pentru servire

 

Mod de preparare:

Spalati si uscati friptura de porc. Intr-o tigaie mare adaugati sare.

Cand se incinge puneti bucata de carne si frigeti cateva minute.

Intoarceti si frigeti si pe partea cealalta.

Transferati pe o farfurie si adaugati untul si presarati patrunjel cat este fierbinte.

Pastrati deoparte.

Spalati si adaugati cartofii intr-o craticioara. Fierbeti aproximativ 15 mzat hartie de copt.

Cu o furculita zdrobizi usor fiecare cartof si stropiti cu ulei de rapita si presarati sare.

Incingeti cuptorul la 180C si dati cartofii pentru 20-25 de minute.

Presarati patrunjel si usturoi proaspat tocat si serviti cu friptura.

Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi

Friptura de porc la tigaie cu sote de cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Friptură de porc cu dressing de muştar si miere

Friptură de porc cu dressing de muştar si miere din: carne de porc, piper, mustar iute, miere, ulei, cartofi, arpagic, vin alb, rosii, piper cayenne, foi de dafin, sare. Ingrediente: 800 g carne de porc fara os, usor afumata piper 2 linguri mustar iute 2 linguri miere 3 linguri ulei 500 g cartofi noi 250 […]

 

Friptura de porc in forma de spic

Friptura de porc in forma de spic din: muschi de porc, piper, slaninta, sare, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucati muschi de porc sau 4 bucati de carne, mai grasa, dupa preferinta, lungi de circa 15 cm piper slaninita sare 4-5 catei de usturoi ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi ast­fel: Fiiecare […]

 

Friptură de porc cu garnitură de ţelină

Friptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura oregano uscat 1 lingurita maghiran uscat 5 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce-mi place cum a iesit

  2. Si mie mi place friptura de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.