Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde
PrinteazaO reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui, condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata verde, ridichii si zeama de lamaie.
Ingrediente pt friptura de pui:
- 1 pulpa de pui
- 2 aripi de pui
- 2 bucati piept de pui
- Condimente pentru friptura
- 1 punga pt tava de cuptor
Ingrediente pt garnitura de cartofi:
- 5-6 cartofi potriviti
- Sare
- Piper
- 200 g cascaval
- 150 g unt
- Ulei de masline
Ingrediente pentru salata:
- 10 frunze salata verde
- 7-8 ridichii
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
- Zeama de ½ lamaie
Mod de preparare:
Se spala bine carnea de pui, se condimenteaza dupa preferinta. Se pune in punga, se leaga punga bine si se pune intr-o tava de cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor si se pastreaza in punga pana la servire.
Se curata si se spala foarte bine cartofii, se taie felii subtiri. Intr-o tava de cuptor se pune un pic de ulei de masline, se aseaza cartofii uniform, se adauga sare si piper dupa gust, se rade deasupra cascavalul, iar untul se taie bucatele si se pune in tava. Se da tava la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 40 de minute. Se opreste cuptorul si se lasa inauntru pana la servire.
Se spala bine frunzele de salata verde, la fel si ridichiile. Se taie impreuna intr-un castron potrivit, iar apoi se asezoneaza. Se adauga ulei de masline si zeama de lamaie.
Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde
Pofta buna!
Incoming search terms:
- garnituri pentru friptura de pui
- garnituri la friptura de pui
Cam simpla reteta asta, dar pare buna
Bun, bun, mie unul imi place