Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți […]
Reteta zilei: Friptura cu sos de mustar
PrinteazaFriptura cu sos de mustar din: porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 2 fripturi de porc
- 5 linguri smântână
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingură de muștar
- 1 lingura unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se condimenteaza fripturile cu sare și piper pe ambele părți.
Preîncălziți cuptorul la 220C.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adăugați fripturile și rumenti aproximativ 3 minute.
Transferați friptura intr-o tava cu hartie de copt.
Se întinde aproximativ 1/2 linguriță de muștar pe fiecare friptură, pastrati putin mustar si pt sos si se acoperă cu pătrunjel.
Transferați în cuptor timp de aproximativ 8 minute.
Puneți tigaia la foc mediu. Se adaugă smantana și muștarul rămas, gatiti, amestecând, până se îngroașă, 2-3 minute.
Se ia de pe foc, se condimentează cu sare și piper, se incorporeaza untul.
Se serveste friptura cu sos si garnitura, dupa preferinta.
Friptura cu sos de mustar
Pofta buna!
Friptura de iepure cu legume la cuptor
Friptura de iepure cu legume la cuptor din: iepure, morcovi, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face […]
Pofta buna!