Friptură de vită în unt din: vrabioara de vita, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin, unt. Ingrediente: 1 bucată vrăbioară, groasă de 2 degete (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropește cu […]
Reteta zilei: Friptura de vita cu ardei gras si sos
PrinteazaFriptura de vita cu ardei gras si sos din: vita, curry, sare cu praf de usturoi, chimen, ulei de masline, ardei, ardei copt, patrunjel, coriandru, sare.
Ingrediente pentru friptura:
- 3 fripturi de vita
- 1 lingura curry
- 1 linguriță de sare cu praf de usturoi
- ½ linguriță de chimen
- 1 lingura ulei de masline
- 2 ardei roșii, tăiati în fâșii subțiri
Ingrediente sos:
- 1 borcan ardei copt
- ½ ceasca frunze proaspete de patrunjel
- ½ ceasca frunze proaspete de coriandru
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- 1 lingurita praf de curry
Mod de preparare:
Pregatiti ingredientele.
Pentru pregatirea fripturii, intr-un castron amestecati împreună curry, sare cu praf de usturoi si chimen.
Presarati carnea cu amestecul de condimente.
Intr-o tigaie se încălzește uleiul și apoi se gatesc bucatile de ardei gras timp de 5 minute.
Impingeti intr-o parte a tigaii si adaugati fripturile. Frigeti cateva minute pe fiecare parte.
Scoateti pe o farfurie si lasati sa se odihneasca 5 minute.
Pentru sos, se pun toate ingredientele in blender si se proceseaza pana la omogenizare.
Turnati intr-un castron.
Feliati fripturile si serviti cu ardei gras tras la tigaie si sos.
Friptura de vita cu ardei gras si sos
Pofta buna!
Friptura de vita – frageda si aromata
Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]
Foarte buna friptura de vita