Friptura de vita cu boia din: vita, cafea, zahar, boia, oregano, coriandru, parf de mustar, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente:
2 fripturi de vita
1 linguriță de cafea
1 linguriță zahăr
1/2 linguriță boia
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță de coriandru
1/2 linguriță praf de muștar
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper
2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combinați toate condimentele, cu excepția uleiului.
Frecați fripturile cu amestecul pe toate părțile. Lasati să stea la temperatura camerei timp de 20-30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați fripturile și gătiți 2-3 minute pe fiecare parte.
Transferați fripturile în cuptor și gătiți încă 6-8 minute.
Lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
Taiati si serviti.
O mâncare cu o tradiţie lungă, Sauerbraten („friptură acră ) este considerat specific zonei Rinului şi împrejurimilor sale. Iniţial se prepara din carne de cal, dar astăzi se foloseşte de obicei carnea de vită. Gustul „acru” al fripturii provine de la oţet, baza unei marinate în care se va lăsa carnea două sau trei zile, […]
Friptura de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata vrabioara (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.