Salată Caprese – Gust Mediteranean cu Arome Italiene din: rosii, mozzarella, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, usturoi. Salata Caprese este un fel de mâncare italian clasic și simplu, cunoscut pentru aromele sale proaspete și gustul său delicios. Iată cum să pregătești o salată Caprese autentică: Ingrediente: 4 roșii mari, […]
Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu sos de patrunjel
PrinteazaFriptura de vita la gratar cu sos de patrunjel din: friptura de vita, tequila, limeta, portocala, ceapa rosie, ardei iute, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel, coaja de portocala, fulgi de ardei rosu, otet de vin alb.
Ingrediente:
- 1 buc friptura de vita
- 60ml tequila
- 2 limete
- 1 portocala
- 1/2 ceapa rosie
- 1/2 ardei iute
- sare si piper
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi
sos:
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura coaja de portocala
- 1/2 ardei iute
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
- ulei de masline
- fulgi ardei rosu
- otet de vin alb
Mod de preparare:
Spalati bine carnea. Puneti intr-o punga de plastic in care adaugati 1/2 ceapa rosie felii, 2 catei de usturoi tocat , 1/2 ardei iute, sucul de limete si portocala, tequila, sare si piper.
Lasati la marinat 1-2 ore. Intre timp, preparati sosul. Puneti in blender toate ingredientele si procesati pana la omogenizare. Transferati intr-un bol.
Incalziti gratarul, adaugati carnea si un geti cu sosul din punga.
Gatiti pe fiecare parte cateva minute pana se rumeneste si se patrunde bine.
Lasati sa se odihneasca timp de aproximativ 5 minute, taiati si serviti cu sos.
Friptura de vita la gratar cu sos de patrunjel
Pofta buna!
Salată Caprese – Gust Mediteranean cu Arome Italiene
Foarte bine arata friptura asta