Reteta zilei: Friptura de vita cu morcovi
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de friptura de vita cu morcovi din: pulpa de vita, morcovi, portocala, miere, ulei, busuioc, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 gr pulpă de vită
- 500 gr morcovi
- 1 portocală
- 50 gr miere
- 30 ml ulei
- 4 gr busuioc
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Morcovii se taie rondele subţiri, se călesc în ulei circa 3 minute, se condimentează, se stropesc cu puţină apă şi se mai înăbuşă acoperit circa 5 minute.
Portocala se stoarce, iar jumătate din suc se pune împreună cu mierea peste morcovi şi se lasă să fiarbă încet încă 5 minute.
Pulpa de vită se taie în felii subţiri, apoi se condimentează cu sare şi piper.
Pulpele se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte şi se adaugă busuiocul, stropind din când în când cu restul de suc de portocală. Morcovii se amestecă cu busuiocul şi se servesc cu carnea prăjită, ornând cu coajă şi felii de portocală.
Friptura de vita cu morcovi
Poftă bună!
Buna rau fripta de vita, dar sa va explic ceva, inainte s-o lasati cateva ore la fezandat, iese mult mai frageda si buna!