Reteta zilei: Friptura de vita pe pat de orez si topping de porumb

Printeaza

Friptura de vita pe pat de orez si topping de porumb din: friptura de vita, ulei de masline, usturoi, chimion, sare, limeta, orez brun, supa de pui, ceapa, rosie, coriandru, sare, fasole neagra, boabe de porumb, smantana.

 

 

pentru friptura:

  • 1 bucata friptura de vita
  • 1 ½ lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • ½ lingurita chimion macinat
  • ¼ lingurita de sare
  • 1 limeta

 orez:

  • 1 ½ cesti orez brun
  • 3 cesti de supa de pui

 topping-uri:

  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • ½ legatura coriandru
  • ¼ lingurita de sare
  • 1 cutie fasole neagra
  • 1 cana de boabe de porumb
  • 1 pahar smantana

 

Mod de preparare:

Pentru a face friptura, combinati carnea si usturoiul impreuna cu ulei de masline, chimen, sare si sucul de la 1/2 limeta si lasati sa se marineze carnea aproximativ 30 de minute.

Intre timp gatiti orezul pana absoarbe toata supa de pui.

Tocati rosia, ceapa, combinati cuburi de rosii, ceapa, suc de limeta sare si coriandru intr-un castron.

amesteca pana se combina. Incalziti o tigaie mare si adaugati friptura. Gatiti cate 3-5 minute pe fiecare parte.

Se taie felii subtiri. Intr-un bol se adauga orez, se aseaza carnea si se adauga topping-urile, iar deasupra se presara smantana.

Serviti imediat.

 

Friptura de vita pe pat de orez si topping de porumb

Friptura_de_vita_pe_pat_de_orez_si_topping_de_porumb_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muschiulet de vita pe pat de legume

O reteta de muschiulet de vita cu sare, unt, piper, zahar, ulei de masline, busuioc, rozmarin, cimbru, usturoi, amestec mexican de legume, paprika si vin rosu. Ingrediente: 800 g muschi de vita sare unt piper zahar ulei de masline busuioc rozmarin cimbru usturoi amestec mexican de legume paprika vin rosu   Mod de preparare: Se […]

File de vită pe pat de ceapă

File de vită pe pat de ceapă  Ingrediente: 600 g haşme 2 linguri de untură de gâscă 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare pătrunjel cu frunza lată sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Ce amestecatura e aici :))

  2. Arata bine friptura de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.