Reteta zilei: Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Printeaza

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume din: muschi de vita, cartofi, patrunjel, pastarnac, morcovi, usturoi, lamaie, rozmarin, patrunjel, cimbru, unt, vin, smantana, ulei de masline, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 1 bucata muschi de vita
  • 1½ kg cartofi
  • 1 radacina patrunjel, curatata
  • 1 radacina pastarnac, curatata
  • 2 morcovi, curățați
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 1 lămâie
  • 1 frunza de rozmarin, tocata
  • 1 legatura patrunjel, curatat
  • cimbru, tocat
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri vin
  • ¼ ceasca smantana lichida
  • ulei de masline
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Taiati cartofii cuburi. Stoarceti sucul de lamaie.

Tăiați morcovii, pastarnacul si patrunjel fasii.

Gatiti legumele cu ulei de măsline, sare, piper, rozmarin și cimbru timp de 30 de minute.

Adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel si 2 linguri suc de lamaie.

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Asezonati carnea cu sare și piper, frecati cu amestec de usturoi-rozmarin-cimbru.

Rumeniti pe fiecare parte in tigaie, aproximativ 20-25 de minute in total.

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Se fierb cartofii timp de 12-14 minute, apoi pasati si incorporati smantana.

Se condimentează cu sare și piper. Pastrati deoparte.

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Dati carnea la cuptor timp de 10 minute. Adăugați in sosul in care ati prajit carnea vin, suc de lamaie și ¼ cană de apă.

Gatiți timp de 1-2 minute.

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Se taie carnea de vită felii.

Adăugați sos si serviti cu legume si piure de cartofi, garnisind cu patrunjel.

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

Friptura de vita cu piure de cartofi si legume

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Carne Rata

Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi

Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi din: piept de rata, usturoi, rozmarin, ulei, garnitura de legume. Descoperă o rețetă care transformă carnea de rață într-un festin culinar. Această combinație clasică de arome aduce în prim plan gustul bogat al cărnii de rață, îmbogățit cu parfumul inconfundabil al rozmarinului și picanteria subtilă a usturoiului. Fie […]

Friptură de Porc Glazurată cu Ananas

Friptură de Porc Glazurată cu Ananas din: carne de porc, ananas, sos de soia, miere, usturoi, ghimbir, ananas, sare, piper. Perfectă pentru o cină în familie sau un eveniment festiv, această friptură de porc promite să fie vedeta mesei. Află cum să o pregătești pas cu pas pentru a impresiona cu o prezentare demnă de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.