Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc

Printeaza

Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, cartofi, muschi de vita, usturoi si vinegreta de busuioc.

Poate te intereseaza si Friptura de vita in sos de bere neagra

 

Ingrediente:

  • salata verde proaspătă
  • coriandru, tocat
  • rosii cherry
  • porumb proaspăt
  • 1 ½ linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingurita de sare de mare
  • ½ lingurita piper negru macinat proaspat
  • cartofi mici fierti
  • 1-1 ½ kg muschi de vita
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingurita de sare de mare
  • ½ lingurita piper negru macinat proaspat
  • Vinegreta de busuioc

 

Mod de preparare:

Marinata: combinati suc de lămâie, ulei de măsline, usturoi, sare si piper intr-o punga cu blocare zip.

Se feliaza subţire friptura şi se adaugă in punga. Se lasa la marinat la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 425 de grade.

Combină de 1 1/2 linguri ulei de masline, sare si piper intr-o tigaie.

Se adauga porumbul si se lasa la prajit timp de 15 minute, intorcand la fiecare 5 minute.

Scoateţi din cuptor şi dati deoparte să se răcească.

Friptura_de_vita_si_salata_de_porumb_cu_vinegreta_de_busuioc

Incingeti gratarul temperatura medie.

Adaugati feliile de carne marinata si lasati la fript cate 5-6 minute pe fiecare parte.

Inainte de servire se lasa la racit aproximativ 5 minute.

Friptura_de_vita_si_salata_de_porumb_cu_vinegreta_de_busuioc_02

Intre timp se aranjeaza salata pe farfurii mari. Se presara coriandru.

Se adauga porumbul, cartofii şi roşiile.

Apoi se adauga friptura si se stropeste cu vinegreta de busuioc.

Friptura_de_vita_si_salata_de_porumb_cu_vinegreta_de_busuioc_03

Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc

Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc

 

Pofta buna!

 

 

 

Carne Rata

Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic: Deliciul Culinar al Combinației Perfecte

Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic: Deliciul Culinar al Combinației Perfecte din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, afine, otet balsamic, miere, supa, unt, rozmarin. În această rețetă de Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic, veți descoperi o combinație gustativă cu adevărat remarcabilă. Carnea suculentă de rață […]

retete

Friptură de Porc cu Rozmarin și Cartofi

Friptură de Porc cu Rozmarin și Cartofi din: cotlet de porc, cartofi, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, frunze de rozmarin. Friptura de porc cu rozmarin și cartofi este un fel de mâncare reconfortant și plin de arome, potrivit pentru o cină în familie sau pentru ocazii speciale. Acest fel de mâncare simplu de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

5 comentarii

  1. Friptura de vita este una din rpeferatele mele

  2. Buna friptura de vita

  3. Aseara am incercat aceasta reteta, si iubita mea a fost incredibil de fericita!
    Recomand cu incredere inainte de “culcare”:)
    O seara frumoasa!

  4. Bai Leni… altceva nu puteai sa scrii, a? Ai scris doar sa nu zici ca n-ai scris nimic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.