Reteta zilei: Friptura de vita in sos de coniac

Printeaza

Friptura de vita in sos de coniac din: ienibahar, sare, piper, cuisoare, muschi de vita, ulei de masline, coniac, supa de carne de vita, cafea, usturoi, frunze de dafin, zahar brun, suc de lamaie.

 

 

Ingrediente:

  • 1 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1 buc muschi de vita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 ceasca coniac
  • 1/2 cana supa de carne de vita
  • 1/2 ceasca de cafea
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 1/4 ceasca suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Combinati ienibahar, sare, piper si cuisoare intr-un castron mic. Frecati muschiul cu amestecul de condimente.

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si frigeti carnea pe toate partile. Intre timp, combinati coniacul, supa si cafeaua.

Pastrati deoparte 1/2 ceasca de amestec de supa. Adaugati usturoi si frunze de dafin in amestecul de pastrat.

Scoateti friptura din tigaie si asezati intr-o tava. Adaugati restul de amestec de supa in tigaie.

incalzeste usor. Se reduce focul la mic si se fierbe timp de 3-5 minute. toarna amestecul peste friptura in tava.

Peste lichidul rezervat se aduna zahar si amestecati. Se toarna peste friptura.

Gatiti la foc mic 4 ore. Scoateti friptura si acoperiti cu folie timp de zece minute inainte de feliere.

Aruncati frunzele de dafin si serviti.

 

Friptura de vita in sos de coniac

Friptura_de_vita_in_sos_de_coniac_05

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Imi place friptura de vita

  2. pentru ce trebuie pastrat o jumatate din supa de carne?
    despre ce amestec de bulion este vorba?
    unde si cand se foloseste zeama de lamaie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.