Reteta zilei: Friptura de vita in sos de coniac
PrinteazaFriptura de vita in sos de coniac din: ienibahar, sare, piper, cuisoare, muschi de vita, ulei de masline, coniac, supa de carne de vita, cafea, usturoi, frunze de dafin, zahar brun, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 lingurita ienibahar
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1 buc muschi de vita
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceasca coniac
- 1/2 cana supa de carne de vita
- 1/2 ceasca de cafea
- 1 lingurita usturoi tocat
- 2 frunze de dafin
- 1/2 cana de zahar brun
- 1/4 ceasca suc de lamaie
Mod de preparare:
Combinati ienibahar, sare, piper si cuisoare intr-un castron mic. Frecati muschiul cu amestecul de condimente.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si frigeti carnea pe toate partile. Intre timp, combinati coniacul, supa si cafeaua.
Pastrati deoparte 1/2 ceasca de amestec de supa. Adaugati usturoi si frunze de dafin in amestecul de pastrat.
Scoateti friptura din tigaie si asezati intr-o tava. Adaugati restul de amestec de supa in tigaie.
incalzeste usor. Se reduce focul la mic si se fierbe timp de 3-5 minute. toarna amestecul peste friptura in tava.
Peste lichidul rezervat se aduna zahar si amestecati. Se toarna peste friptura.
Gatiti la foc mic 4 ore. Scoateti friptura si acoperiti cu folie timp de zece minute inainte de feliere.
Aruncati frunzele de dafin si serviti.
Friptura de vita in sos de coniac
Pofta buna!
Imi place friptura de vita
pentru ce trebuie pastrat o jumatate din supa de carne?
despre ce amestec de bulion este vorba?
unde si cand se foloseste zeama de lamaie?