Friptura de vita cu varza de bruxelles din: vita, boabe de piper, rozmarin, cimbru, oregano, paprika, chimion, patrunjel busuioc, pudra de chili, usturoi. Ingrediente: 450gr friptura de vita Ingrediente marinata: boabe de piper rozmarin cimbru oregano paprika chimion pătrunjel busuioc pudra de chili 2 căței de usturoi Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru […]
Reteta zilei: Friptura de vita la tigaie
PrinteazaFriptura de vita la tigaie din: vita, sare, piper, ulei, garnitura.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 3-4 fripturi de vita
- sare
- piper
- ulei
- garnitura, dupa preferinta
Mod de preparare:
Spalati si uscati carnea de vita cu prosoape de hartie.
Asezonati pe ambele parti cu sare si piper din abundenta. Intr-o tigaie incingeti 2 lingurite ulei si rumeniti carnea pe ambele parti cate 2-3 minute.
Serviti imediat, cu garnitura dupa preferinta.
Friptura de vita la tigaie
Pofta buna!
Reteta zilei: Friptura de vita cu ardei gras si sos
Friptura de vita cu ardei gras si sos din: vita, curry, sare cu praf de usturoi, chimen, ulei de masline, ardei, ardei copt, patrunjel, coriandru, sare. Ingrediente pentru friptura: 3 fripturi de vita 1 lingura curry 1 linguriță de sare cu praf de usturoi ½ linguriță de chimen 1 lingura ulei de masline 2 ardei […]
Reteta zilei: Friptura de vita cu legume coapte pe pat de orez
Friptura de vita cu legume coapte pe pat de orez din: vita, ulei de masline, sare, piper, praf de usturoi. Ingrediente: 2 fripturi de vita 2 linguri ulei de măsline 1 lingura condimente pentru carnea de vita 1 cană de orez brun 1 broccoli, rupt buchetele 2 fire praz, curățat și tocat ½ ceapa rosie, […]
Reteta zilei: Friptura de vita cu legume la tigaie
Friptura de vita cu legume la tigaie din: vita, condimente, ulei de masline, unt, cartofi, praz, usturoi, ciuperci, fasole. Ingrediente: 2 fripturi de vita 1 ½ linguri condimente 2-4 linguri ulei de măsline 2 linguri unt 1 cartof, tocat 1 praz, curățat și tocat 2 catei de usturoi, zdrobit 1 cana ciuperci, curățate și tăiate […]
Pofta buna!
Eu asa fac friptura de vita:
Pentru marinata:
1/4 cana ulei de masline
1/2 cana vin alb
1 lingura patrunjel proaspat tocat
1 lingura cimbru proaspat tocat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
3-4 crengute rozmarin proaspat
2 catei usturoi zdrobiti
Pentru friptura:
1 buc muschiulet vita
5-6 morcovi mici
2 catei usturoi
1 lingurita sare grunjoasa
Mod de preparare:
Intr-un vas dreptunghiular amestecati ingredientele pentru marinata si asezati bucata de muschiulet. Cu ajutorul unei linguri, imbracati carnea in marinata iar apoi acoperiti cu folie transparenta. Dupa 3 ore intoarceti muschiuletul pe partea cealalta. Dimineata, cand va treziti, repetati actiunea. Intre timp, porniti cuptorul la 190 grade C. Curatati morcovii (ideal ar fi sa fie cat mai mici si mai subtiri) si usturoiul. Transferati carnea cu tot cu marinata in vasul pentru copt, neaparat cu capac, asezati si legumele si presarati deasupra muschiuletului sarea grunjoasa, care se va amesteca printre verdeata si va forma o crusta delicioasa. Lasati timp de o ora si zece minute dar indepartati capacul in ultimele 15 minute.
Puteti servi friptura de vita si cu alte legume alaturi.
Mie-mi place friptura de vita, cat mai simpla sa fie, cu o salata langa