Pecorino Romano este un tip de brânză italiană cu o istorie bogată și o aromă distinctivă. Aici sunt câteva aspecte importante despre această brânză: Originea și tradiția: Pecorino Romano este o brânză veche cu rădăcini adânci în Italia. Numele său provine de la cuvântul italian “pecora,” care înseamnă “oaie,” […]
Reteta zilei: Friptura de vitel cu legume la cuptor
PrinteazaFriptura de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci, unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare.
Ingrediente:
- 800 grame carne de vitel
- 400 de grame de vin rosu
- 100 de grame de ciuperci
- 20 de grame de unt
- 6 linguri de suc de rosii
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 frunze de dafin
- 1 ardei gras
- 1 capatana de usturoi
- cimbru
- boia de ardei
- piper
- curry
- sare
Mod de preparare:
Se amesteca carnea cu boia de ardei, sare, piper, cimbru, curry, 2 frunze de dafin și ulei de masline. Lasați la marinat peste noapte in frigider.
A doua zi, puneti carnea intr-o tava și adaugati untul. Dati la cuptor la foc mediu timp de 5 minute pentru a se topi untul.
Intre timp se amesteca vinul cu boia de ardei, sare, piper, dafin si piure de usturoi. Se toarna peste carne si se da inapoi in cuptor pentru inca 20 de minute.
Se taie legumele și se adauga peste carne. Gatiti la foc mediu timp de inca 40 de minute.
Friptura de vitel cu legume la cuptor
Pofta buna!
Sushi cu somon caramelizat și avocado crocant
somon, avocado, castravete, sos de soia, zahar brun, ulei de susan, orez, alge nori, seminte de susan, ulei, sos de usturoi. Ingrediente: 200 g somon proaspăt, tăiat în felii subțiri 1 avocado matur, tăiat în felii subțiri 1 castravete, curățat și tăiat în bastonașe subțiri 1/4 […]