Reteta zilei: Fritatta cu bacon si cartofi
PrinteazaFritatta cu bacon si cartofi din: oua, busuioc, parmezan, sare, piper, bacon, cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ardei, branza.
Ingrediente:
- 8 oua
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- 3 linguri de parmezan ras
- Sare si piper negru proaspat macinat
- 6 felii de bacon, tocate
- 3-4 cartofi, curatati si taiati bucati
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2-3 cani spanac sau rucola, tocate
- 1/2 cana ardei prajit tocat
- branza feliata
Mod de preparare:
Amestecati impreuna oualele, busuiocul, parmezanul, 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper intr -un castron mare.
Gatiti baconul intr-o tigaie la foc mediu, amestecand, pana se rumeneste.
Transferati baconul intr-un castron mare.
Adaugati cartofii si 1/ 4 lingurita de sare si piper si sotati la foc mediu, aproximativ 3 minute.
Acoperiti tigaia si continuati sa fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional.
Transferati cartofii intr-un castron. Adaugati 1 lingura de ulei in tigaie si caliti ceapa si usturoiul la foc mediu aproximativ 4 minute, apoi se adauga spanacul si se gateste inca 2-3 minute.
Adaugati cartofii si baconul, ardeii prajiti restul de ulei.
Se toarna amestecul de ou peste legume si se fierbe la foc mediu 2-3 minute.
Reduceti focul si gatiti acoperit 3-5 minute. Scoateti capacul si adaugati feliile de branza si continuati sa gatiti 2-3 minute.
Serviti fritatta calda.
Fritatta cu bacon si cartofi
Pofta buna!
N-am mancat niciodata asa ceva, dar merita sa icnerc