Reteta zilei: Fritatta cu bacon si cartofi

Printeaza

Fritatta cu bacon si cartofi din: oua, busuioc, parmezan, sare, piper, bacon, cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ardei, branza.

 

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 2 linguri busuioc proaspat tocat
  • 3 linguri de parmezan ras
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • 6 felii de bacon, tocate
  • 3-4 cartofi, curatati si taiati bucati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2-3 cani spanac sau rucola, tocate
  • 1/2 cana ardei prajit tocat
  • branza feliata

 

Mod de preparare:

Amestecati impreuna oualele, busuiocul, parmezanul, 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper intr -un castron mare.

Gatiti baconul intr-o tigaie la foc mediu, amestecand, pana se rumeneste.

Transferati baconul intr-un castron mare.

Adaugati cartofii si 1/ 4 lingurita de sare si piper si sotati la foc mediu, aproximativ 3 minute.

Acoperiti tigaia si continuati sa fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional.

Transferati cartofii intr-un castron. Adaugati 1 lingura de ulei in tigaie si caliti ceapa si usturoiul la foc mediu aproximativ 4 minute, apoi se adauga spanacul si se gateste inca 2-3 minute.

Adaugati cartofii si baconul, ardeii prajiti restul de ulei.

Se toarna amestecul de ou peste legume si se fierbe la foc mediu 2-3 minute.

Reduceti focul si gatiti acoperit 3-5 minute. Scoateti capacul si adaugati feliile de branza si continuati sa gatiti 2-3 minute.

Serviti fritatta calda.

 

Fritatta cu bacon si cartofi

Fritatta cu bacon si cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata asa ceva, dar merita sa icnerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.