Reteta zilei: Frittata cu carne de curcan si ciuperci

Printeaza

Frittata cu carne de curcan si ciuperci din: carne tocata de curcan, oua, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, spanac, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie, marar, sare, piper, usturoi, ardei iute, condimente, sare, piper.

 

 

 

  • 500gr carne tocata de curcan
  • 7 oua
  • 1/8 cana smantana
  • 1 ceapa, felii subtiri
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 150gr ciuperci, maruntite
  • 200gr spanac proaspăt
  • 1/4 ceasca supa de legume
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 1 lingura marar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita ardei iute
  • 1/4 lingurita condimente, dupa preferinta
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Intr-un castron, se amesteca carnea de curcan cu fenicul, sare, piper, praf de usturoi, ardei iute și condimentele.

Sotati intr-o tigaie pana cand se rumeneste. Scoateți si pastrati deoparte.

Intre timp, intr-o alta tigaie sotati 1 lingura ceapa felii in ulei de masline. Asezonati cu sare și piper.

Gatiti 10 minute, se adauga usturoiul tocat si mai gatiti 3 minute.

Adaugati ciupercile, impreuna cu supa si fierbeti cateva minute. Incorporati spanac si sucul de lamaie.

Scoateti si puneti deoparte intr-un castron. Intr-o tava adaugati ulei si ungeti bine.

Puneti in straturi amestecul de carne si cel de legume. Bateti oualele cu smantana si turnati in tava.

Coaceti timp de 35 de minute.

Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de servire.

 

 

Frittata cu carne de curcan si ciuperci

Frittata_cu_carne_de_curcan_si_ciuperci_14

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Frittata cu parmezan

Frittata cu parmezan din: oua, sare, piper, parmezan, branza cheddar, unt, ceapa, cartof copt, frunze de spanac, ardei copti, masline. Ingrediente: 12 oua Sare si piper negru 1/4 ceasca parmezan ras 1/2 cana branza cheddar rasa 2 linguri de unt 1 ceapa, felii subtiri 1 cartof copt, cuburi 2 cani frunze de spanac 2 ardei […]

Frittata cu ciuperci si ceapa verde

Frittata cu ciuperci si ceapa verde din: ulei, unt, pancetta, ciuperci, ceapa verde, cimbru, sare, fulgi de chili, oua, lapte, parmezan. Ingrediente:  1 lingură de ulei sau unt 1/2 ceasca pancetta, cuburi, aproximativ 100g 450 g ciuperci 3 fire ceapa verde, tocata cimbru 1 praf sare 1 praf fulgi de chili 6 ouă 125 ml […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.