Tempura este o metodă de gătire japoneză care implică acoperirea bucăților de alimente cu o pastă subțire de aluat și apoi prăjirea lor în ulei. Această tehnică se folosește în principal pentru legume și fructe de mare, dar poate fi aplicată și altor tipuri de alimente. […]
Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli
PrinteazaFrittata cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline, broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 8-10 cartofi, taiati sferturi
- 1 ceasca supa de legume
- ¼ ceasca ulei de masline
- 1 broccoli, rupt buchetele
- 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri
- 8 oua
- 1 cana parmezan
- Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Puneți cartofii impreuna cu supa intr-o tigaie, gatiti timp de 10 minute. Adaugati ulei de masline, broccoli si ceapa in tigaie si se fierbe la foc mediu timp de 1 minut.
reduce focul la mediu si se acopera cratita, gatiti pentru 3-4 minute.
Bateti ouale si amestecati cu jumatate din parmezan, sare si piper și se toarna peste legumele din tigaie. Se acopera si se fierbe la foc mediu.
presara restul de parmezan peste frittata gatiti 5 minute. Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Frittata cu cartofi si broccoli
Pofta buna!
Zacuscă de Ghebe – Rețetă gustoasa
ghebe, ceapa, ardei rosii, rosii, usturoi, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de ghebe proaspete 2 cepe mari, tocate 2 ardei roșii, tocați 4 roșii mari, decojite și tocate 3 căței de usturoi, mărunțiți 100 ml ulei de floarea-soarelui 1 lingură […]
Foarte bine arata!