Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii. Istoria foie gras are origini îndepărtate, datând de mii de ani în urmă, și este asociată cu bucătăria franceză. Termenul “foie gras” provine din limba franceză și înseamnă “ficat gras”. Acest preparat culinar este celebru pentru modul în care ficatul gâștei sau raței este crescut și gătit […]
Reteta zilei: Frittata cu dovlecel, rosii si porumb
PrinteazaFrittata cu dovlecel, rosii si porumb din: ulei de masline, usturoi, dovlecel, rosii, porumb, chimen, sare, piper, oua, lapte, branza.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 dovlecel
- 3 roșii
- 1 cană boabe de porumb
- 1 lingurita chimen
- ½ lingurita sare
- piper, dupa gust
- 6 oua
- ½ ceasca de lapte
- ½ ceasca branza maruntita
Mod de preparare:
Tocati usturoiul, dovlecelul și roșiile.
Se adauga usturoiul, dovleceii, rosiile și boabele de porumb intr-o tigaie din fonta, împreună cu chimen, sare, piper proaspăt macinat si gatiti legumele la foc mediu cateva minute.
Între timp, incalzeste cuptorul la 170C. Într-un castron mare, amestecati împreună ouă și ½ cana de lapte.
După ce legumele s-au fiert, se presara branza, se toarnă amestecul de ou și lapte în tigaie.
Transferati tigaia la cuptor si coaceti timp de 30-35 de minute. Feliati frittata și serviti.
Frittata cu dovlecel, rosii si porumb
Pofta buna!
Dulceață de ardei iute și gogoșari – Rețetă delicioasă și ușor de preparat
Dulceață de ardei iute și gogoșari – Rețetă delicioasă și ușor de preparat din: gogosari, ardei iute, zahar, apa, zeama de lamaie, sare. Dulceața este o combinație intrigantă între dulce și picant, aducând o explozie de arome în bucătăria dvs. Această rețetă reprezintă o variantă modernă, iar ardeii iuți adaugă un element surprinzător și delicios. […]
Foarte bune frittata, mai ales cu dovlecel care-mi place la nebunie