Reteta zilei: Frittata cu legume si branza feta
PrinteazaO reteta savuroasa de Frittata cu legume si branza feta din: rosii, zucchini, ulei de masline, usturoi, busuioc, oregano, piper, oua, mozzarella, branza feta si lapte.
Ingrediente:
- 1cutie rosii cubulete
- 1 zucchini taiat cubulete
- 1 lingura ulei de măsline
- 2 cătei de usturoi, tocat fin
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- piper negru
- 6 oua
- 1/2 cana mozzarella rasă (sau mai multa)
- 1/4 ceasca branza feta maruntita (sau mai multa)
- 1/2 cana lapte
Mod de preparare:
Se toarnă rosiile într-o strecurătoare plasata în chiuvetă si se lasa scurs.
Incalziti uleiul de măsline în tigaie, adauga dovleceii, usturoiul, condimentele si gatiti 3 minute.
Adauga rosiile si gatiti 3-5 minute, până când lichidul din tomate este aproape evaporat.
În timp ce gătesc legumele se bat oualele intr-un castron, se adauga laptele si se mai bat pana la omogenizare.
Se toarnă ouăle în tigaie cu dovleceii si condimente si se prajesc 2-3 minute.
Adăugati jumătate din brânză mozzarella si branza feta si amestecati usor, apoi gatiti aproximativ 3 minute.
Se presara restul de mozzarella si brânză feta peste partea de sus si se fierbe câteva minute, cu un capac pe tigaie. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti frittata calda.
Frittata cu legume si branza feta
Pofta buna!
Imi place frittata asta
Si mie-mi palce, daca stii s-o faci iese perfecta 😉