Frittata cu linte si praz din: oua, linte, praz, parmezan, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 ceaşcă linte roşie 1 fir de praz 60 g parmezan sare piper alb 60 ml ulei pătrunjel Mod de preprare: Tai partea verde a unui fir de praz, desfaci foile, le speli şi le tai în […]
Reteta zilei: Frittata cu legume si parmezan
PrinteazaFrittata cu legume si parmezan din: oua, sare, piper, parmezan, branza cheddar, unt, ceapa, cartof copt, frunze de spanac, ardei copti, masline.
Ingrediente:
- 12 oua
- Sare si piper negru
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1/2 cana branza cheddar rasa
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa, felii subtiri
- 1 cartof copt, cuburi
- 2 cani frunze de spanac
- 2 ardei copti, tocati
- 1/4 ceasca masline tocate
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 180C. Bateti ouale impreuna cu sarea si piperul. amesteca branzeturile rase si se pun deoparte.
Intr-un tigaie mare se topeste untul la foc mediu.
Adaugati ceapa si gatiti timp de cateva minute, amestecand frecvent.
Adaugati cartofii cubulete, se presara cu sare si piper si se amesteca pentru a se gati cu ceapa pentru cateva minute.
Puneti spanac si gatiti aproximativ 1 minut. Se adauga ardeii si masline si se amesteca bine.
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt distribuite uniform pe partea de jos a tigaii , apoi se toarna amestecul de ou.
Gatiti 30-45 de secunde, apoi dati tigaia la cuptor. Lasati 10-12 minute. Scoateti din tigaie, taiati si serviti.
Frittata cu legume si parmezan
Pofta buna!
Frittata cu mazare si feta din: mazare, feta, morcovi, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g mazăre 2-3 morcovi medii o ceapă mare 100 g brânză feta 5 ouă mari sare piper ulei sau unt, pentru uns vasul Mod de preparare: Se fierb al dente (la steamer sau în cratiţă) mazărea, ceapa tocată […]
Pofta buna!