Reteta zilei: Fructe de mare cu sote de legume
PrinteazaFructe de mare cu sote de legume din: bacon, unt, ceapa, telina, ardei gras, ardei iute, usturoi, faina, dafin, supa de pui, apa, sos worcestershire, pasta de tomate, rosii, sare, piper, languste, creveti, patrunjel, ceapa verde, sos iute, orez.
Ingrediente:
- 2 felii de bacon, cuburi
- 1 lingura unt
- 1/2 ceapa, cuburi
- 1 tulpină de țelină, cuburi
- 1/2 ardei gras cuburi
- 1 ardei iute, fara semințe, cuburi
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 1/2 linguri de făină
- 1/4 lingurita frunze de dafin maruntite
- 240gr supa de pui
- 1/4 cană apa
- 2 lingurite sos Worcestershire
- 1 lingura pasta de tomate
- 1/2 cana de rosii tocate
- sare si piper, dupa gust
- 500gr languste sau creveți
Ingrediente pentru servire:
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 cepe verzi, cuburi
- sos iute
- orez fiert
Mod de preparare:
Se încălzește o tigaie la foc mare mediu. Adaugati bacon și gatiti pana se rumeneste.
Transferati pe prosoape de hartie.
Adaugati untul și se adauga ceapa, telina, ardei gras și ardei iute.
Gatiti până când legumele sunt moi.
Se adauga usturoi și gatiti aproximativ 1 minut.
Se presara faina si dafin, se amestecă până când legumele sunt acoperite cu făină, gătiti pentru aproximativ 1 minut.
Se incorporeaza supa de pui și apă și se aduce la fierbere, timp de un minut, până când sosul s-a ingrosat.
Se adauga sos Worcestershire, pasta de tomate și roșii tocate și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.
Se condimentează după gust cu sare, piper și ardei iute se adauga langustele sau creveții și se fierbe încă 5-6 minute.
Serviti cu orez, patrunjel, ceapa verde tocata si sos iute impreuna cu bacon.
Fructe de mare cu sote de legume
Pofta buna!
Parca zici ca-i ciulama