Reteta zilei: Fundite cu fasole si mazare
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de fundite cu fasole si mazare din: paste fundite, fasole, mazare, ceapa, o conserva de sardele, salvie, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 gr paste fundite
- 100 gr fasole
- 100 gr mazăre
- 100 gr ceapă
- 1 conservă de sardele
- 50 gr unt
- 2 crenguţe de salvie
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, iar fasolea se alege de impurităţi, se spală în mai multe ape şi se fierbe separat.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, după care se pune la călit într-un vas cu untul topit şi fasolea fiartă şi se căleşte până devine sticloasă.
Peste ceapa călită se adaugă sardelele şi mazărea, se condimentează totul după gust şi se mai călesc împreună câteva minute.
Pastele fierte se scurg bine de apă şi se pun peste compoziţia din vas, amestecând bine, iar înainte de servire se ornează cu salvie.
Fundite cu fasole si mazare
Poftă bună!
Reteta asta imi place
Foarte bune pastele facute in felul asta