Fursecuri cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra, ciocolata alba.
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si cirese
Printeaza
Ingrediente:
- 3/4 ceasca cirese uscate, tocate
- 1 cana de rom
- 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 150gr de unt
- 2/3 cana zahar brun
- 2/3 ceasca zahar
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120gr ciocolata neagra, maruntita
- 120 gr ciocolata alba, maruntita
Mod de preparare:
Puneti ciresele uscate tocate intr-o cratita mica si se toarna romul deasupra.
La foc mediu, fierbeti ciresele in rom pentru 15-20 de minute. Opriti focul si pastrati deoparte.
Intr-un castron , se adauga unt, zahar si zahar brun. Bateti 2-3 minute.
Se adauga oua, unul cate unul, bateti bine. Adaugati vanilie, praf de copt, bicarbonat de sodiu si amestecati bine.
incorporeaza faina. Scurgeti ciresele si adaugati impreuna cu ciocolata neagra si alba in aluatul de prajituri.
amesteca usor.
Formati prajiturele cu ajutorul unei linguri, intr-o tava. Coaceti la 180C timp de 8-10 minute.
Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Fursecuri cu ciocolata si cirese
Pofta buna!
Descoperă savoarea autentică a unei rețete tradiționale românești – hrean cu sfeclă la borcan. Acest preparat, cu rădăcini adânci în bucătăria noastră populară, combină gustul picant al hreanului cu dulceața naturală a sfeclei, oferind un acompaniament perfect pentru diverse feluri de […]
Carnea de Berbec: Beneficii, Nutriție, Contraindicatii și Rețete Savuroase – Ghid Complet
Carnea de berbec este apreciată pentru gustul său distinct și textura fermă, fiind o alegere populară în multe culturi pentru preparate tradiționale. Iată câteva aspecte cheie despre această carne: Partea Cea Mai Bună Cotletul: Este considerat de mulți ca fiind cea mai bună […]
Incoming search terms:
- stiffcne