Reteta zilei: Fursecuri de ciocolata cu migdale (delicioase)
PrinteazaFursecuri de ciocolata cu migdale din: faina, praf de copt, sare, zahar, zahar brun, unt, vanilie, oua, ciocolata, espresso, chips-uri de ciocolata, migdale, zahar pudra, lapte.
Ingrediente:
- 2 1/4 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3/4 linguriță sare
- 1/2 cana zahar
- 3/4 cană de zahăr brun
- 2 bucati unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 linguriță vanilie
- 2 oua
- 120gr ciocolata
- 2 lingurite praf de espresso
- 1 cană de chips-uri de ciocolata
- 1 cană migdale felii
- 1 cană de zahăr pudră
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Într-un bol mediu combinati faina, bicarbonat de sodiu și sare, amestecati împreună și pastrati deoparte.
Se pune ciocolata intr-un bol mic si topiti la microunde. Se adaugă espresso și se amestecă pentru a se combina. Pastrati deoparte.
Într-un castron mare se combina untul, zaharul si zaharul brun si se amesteca cu mixerul.
Se adaugă ouăle și vanilie și bateti până cand sunt bine combinate.
Se adaugă amestecul de ciocolată și incorporati.
Formati fursecuri si asezati in tava. Asezati deasupra migdalele.
Dati la cuptor timp de 10-12 minute. Se scoate tava din cuptor și se lasa sa se răceasca timp de 3-5 minute, apoi se transferă pe un gratar să se răcească complet.
Între timp, într-un castron mic combinati zahăr pudră și lapte, amestecând până la omogenizare.
Stropiti fursecurile cu glazura si lasati sa se intareasca.
Serviti la temperatura camerei.
Fursecuri de ciocolata cu migdale
Pofta buna!
Vreau si eu 🙂