Reteta zilei: Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Printeaza

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta din: faina, sare, unt, zahar, esenta de vanilie, ou, ciocolata, zahar pudra, esenta de menta, apa.

 

Ingrediente: 

  • 1¼ cani faina
  • ½ linguriță sare
  • ½ ceasca unt
  • ⅔ ceasca zahăr
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 120gr ciocolata maruntita
  • ¾ ceasca zahăr pudra
  • ¼ linguriță esenta de mentă
  • 3 lingurițe apă

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160C. Într-un castron mic amestecați făină și sare.

Într-un castron mediu, folosind un mixer electric, bateți untul și zahărul 4 minute.

Adăugați vanilie și bateți pentru a se combina. Adăugați ou și bateți pentru a se combina.

Incorporati amestecul de făină și bateți până se omogenizeaza.

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Formati fursecuri in tava pregatita cu hartie de copt.

Coaceți timp de 15 minute, intorcand la jumatatea timpului.

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Se amestecă zahărul pudra cu mentă și apă. Se topește ciocolata la bain marie, apoi se adaugă la amestecul de menta.

Lasati sa se intareasca usor si apoi umpleti fursecurile.

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Serviti imediat.

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Fursecuri cu crema de ciocolata si menta

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Fursecuri fine cu nuci

Fursecuri fine cu nuci

Fursecuri fine cu nuci din: unt, zahar, oua, vanilie, esenta de migdale, faina. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 gălbenuşuri extract pur de vanilie esenţă naturală de migdale 400 g făină   Mod de preparare: Se amestecă 250 g unt moale cu 200 g zahăr, se adaugă 4 gălbenuşuri, extract pur de […]

Fursecuri fara gluten cu quinoa

Fursecuri fara gluten cu quinoa

Fursecuri fara gluten cu quinoa din: faina, de quinoa, ulei de nuca de cocos, zahar brun, ciocolata amaruie, oua, scortisoara, praf de copt, sare, boia iute. Ingrediente: 2 căni făină de quinoa 150 g ulei de nucă de cocos 100 g zahăr brun 100 g ciocolată amăruie 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară fin […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Rețeta arată cești si căni la cantități. Puteți pune cantitățile in grame/mililitri? Merci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.