Reteta zilei: Fursecuri cu fulgi de ciocolata
PrinteazaVom pregati o reteta traditionala americana de fursecuri cu fulgi de ciocolata care este foarte indragita de copii si pe care adultii o considera de-a dreptul delicioasa.
Fursecuri cu fulgi de ciocolata din: faina, unt, zahar brun, zahar alb, fulgi de ciocolata, oua, sare, praf de copt, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 500g faina
- 250g unt
- 200g zahar brun
- 100g zahar alb
- 300 g fulgi de ciocolata
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Untul se lasa la temperatura camerei o perioada, iar daca va grabiti puteti sa-l puneti cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru a se inmuia un pic, dar sa nu se topeasca.
Untul se freaca bine cu zaharul brun si cu cel alb si se mixeaza pana cand se formeaza un aluat moale.
Sarea si praful de copt se amesteca bine cu faina, dupa care se incorporeaza in aluat.
Se pune esenta de vanilie si se amesteca din nou.
Se adauga 200g fulgi de ciocolata in aluat, iar 100g se pastreaza pentru decorare.
Se amesteca usor cu o lingura pentru ca fulgii de ciocolata sa nu se rupa si pentru ca acestia sa fie imprastiati in toata compozitia, dupa care se lasa aluatul 15 minute la frigider.
Se fac bile mici din aluat care mai apoi le apasam cu mana si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina.
Punem peste fursecuri restul de fulgi de ciocolata care ne-au ramas, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute.
Dupa ce ati scos tava din cuptor, asteptati 3-4 minute inainte de a lua fursecurile din tava pentru a nu se rupe.
Fursecurile cu fulgi de ciocolata se lasa putin timp sa se odihneasca dupa care puteti sa va bucurati de ele.
Fursecuri cu fulgi de ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fursecuri
- fursecuri cu ciocolata americane
- fursecuri americane
- biscuiti cu fulgi de ciocolata
- biscuiti americani
ce bune sunt cu un pahar de lapte 🙂
O bunatate sunt fursecurile astea!
Mmmmm, imi ploua in gura dupa fursecurile astea 🙂