Reteta zilei: Fursecuri cu lamaie si lavanda

Printeaza

Fursecuri cu lamaie si lavanda din: faina, ovaz, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, unt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, lapte batut, coacaze, frunze de lavanda.

 

Ingrediente:

  • 1 + 2/3 cani de faina
  • 1 + 1/3 cani ovaz
  • 1/4 ceasca de zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 ceasca unt rece
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 2/3 cana lapte batut
  • 1/2 cana coacaze uscate
  • frunze de lavanda

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron mare, combinati faina, ovazul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Adaugati untul si cu ajutorul mainilor amestecati bine. Adaugati coacazele si frunzele de lavanda.

Intr-un castron separat mai mic, se amesteca vanilia, coaja de lamaie, suc de lamaie si laptele batut. Adaugati amestecul umed in amestecul de ingrediente uscate.

Se amesteca pana cand obtineti un aluat lipicios. Intindeti pe o suprafata presarata cu faina si cu ajutorul unui pahar taiati biscuiti.

Transferati intr-o tava pe hartie de copt. Ungeti partea de sus cu lapte batut si presarati cu un zahar. Coaceti timp de aproximativ 12 minute – 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se servesc.

 

Fursecuri cu lamaie si lavanda

Fursecuri cu lamaie si lavanda

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Nu arata deosebit, dar poate-s bune

  2. Au fost bune fursecurile cu lavanda?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.