Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale
PrinteazaGaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare, piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale, marmelada si suc de portocale.
Ingrediente:
- 4 gaini de 1 ½ kg fiecare, spalate si uscate in afara
- sare de mare
- piper negru
- 2 lingurite condimente italiene
- un mic buchet frunze de patrunjel
- 16 crengute de cimbru proaspat
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 2 lamai feliate, în 8 felii subtiri
- 2 portocale mici, feliate în 8 felii subtiri
Ingrediente glazura marmelada de portocale:
- ½ ceasca marmelada de portocale
- 2 linguri de suc proaspat stors de portocale
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 250C. Se pune foate de copt intr-o tava mare. Pregatiti gainile prin asezonarea acestora cu sare, piper si condimente italiene atat pe afara, cat si pe interior.
Adaugati in interior patrunjel, rozmarin si fructe feliate. Cu ajutorul unui ac cu ata se coase la capete. Pregatiti glazura.
Adauga marmelada de portocale si sucul de portocale intr-o oala mica la foc mediu si se amesteca usor. Se fierbe aproximativ 10-12 minute.
Se strecoara amestecul intr-un castron mic si lasa sa se raceasca timp de aproximativ 20-25 de minute inainte de a utiliza pentru a glazura gainile.
Se dau gainile la cuptor si se ung cu glazura la fiecare 20 de minute. Lasati la cuptor cel putin 100-120 minute.
Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se odihneasca 15-20 de minute. Serviti cu felii suplimentare de citrice proaspete.
Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de miel la cuptor
Gaini la cuptor, arata dumnezeiesc, vreau si eu o gaina
Cat de bine arata gainile astea glazurate:) Un deliciiu adevarat. Cred ca merge sa folosesc si pui in loc de gaini
Mi-ai facut pofta :))
Ce pofta mi-ai facut, arata foarte bine gainile astea
Fuuu, cum arata gainile
Fara cuvinte, arata bine rau
Cat de bine arata gainile astea
Fuuuuuu, nota 10