Reteta zilei: Galuste cu carne de porc si sos de chili
PrinteazaGaluste cu carne de porc si sos de chili din: varza, sare, carne de porc, ghimbir, morcov, praz, usturoi, sos de soia, ulei de susan, ou, piper, aluat, ulei de canola, sos de chili, otet de orez, sos de soia, ulei de susan.
Ingrediente galuste:
- 1/4 varza
- 3/4 lingurita sare
- ½ kg carne tocata de porc
- 1 lingura de ghimbir proaspat , tocat
- 1 morcov, tocat
- 2 fire praz , feliat
- 2 catei de usturoi , tocat
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
- 1 ou , batut
- 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
- Aluat pentru galuste Wonton ( se pot folosi si foi de placinta)
- 1/4 ceasca ulei de canola
Ingrediente sos de chili:
- 2 linguri sos de chili
- 1/2 cana de otet de orez
- 1/2 ceasca sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecati impreuna varza si 3/4 lingurita de sare si se pune deoparte pentru 30 de minute.
Transferati in tifon si stoarceti bine. Adaugati intr-un castron uscat.
Adaugati carne de porc , ghimbir , morcovi , ceapa , usturoi si se amesteca pentru a se combina.
Intr-un castron mic , amestecati impreuna sos de soia, ulei de susan ou, apoi se incorporeaza in castronul cu carne.
Se adauga piper și sare.
Pe o suprafata de lucru, intindeti aluatul si puneti in centru cate o lingurita de umplutura de carne.
Ambalati ca in imaginile alaturate si pastrati deoparte.
Intr-o tigaie mare adaugati ulei de canola si incalziti bine.
Adaugati galustele si prajiti 2-3 minute.
Incorporati in tigaie 1-2 cani apa si acoperiti apoi, lasand sa fiarba 7-10 minute.
Scoateti din tigaie si transferati pe un platou mare.
Pentru a pregati sosul de chili amestecati impreuna toate ingredientele si pastrati deoparte pana la servire.
Serviti galustele cu carne de porc cu aces delicious sos de chili.
Galuste cu carne de porc si sos de chili
Pofta buna!