Reteta zilei: Galuste chinezesti umplute cu carne de porc
PrinteazaGaluste chinezesti umplute cu carne de porc din: carne de porc, creveti, castane, ceapa verde, ghimbir, sos de soia, piper alb, ulei de susan, vin, albus de ou, faina de porumb, galusti, sos de chili.
Ingrediente:
- 500 g de carne de porc tocata
- 250 g creveti, decojiti, tocati
- 8 castane, tocate
- 2 cepe verzi, tocata
- 1 bucatica ghimbir, ras
- 3 linguri de sos soia
- 1 lingurita de piper alb
- 2 lingurite de ulei de susan
- un strop de vin
- 1 albus de ou, usor batut
- 3 linguri de faina de porumb
- 20 galusti (wonton)
- sos de chili pentru servire
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru umplutura intr-un castron si amestecati bine.
Puneti cate o lingura intr-o galusca si adunati marginile. Asezati inntr-o cratita potrivita. Repetati pana terminati de umplut galustile.
Fierbeti la bain marie aproximativ 15 minute. Serviti cu sos de chili.
Galuste chinezesti umplute cu carne de porc
Pofta buna!
“Cornflour” este amidon, nu faina de porumb. Este echivalentul din engleza britanica pentru “cornstarch” din engleza americana.
Interesante galustele astea