Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti

Printeaza

Galusti cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola, castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de soia, piper alb, sare, aluat.

 

Ingrediente:

  • 500gr creveti, decorticati
  • 500gr carne de porc, tocata
  • 1 ceasca de rucola, tocata
  • 1/2 cutie castane de apa
  • 1/4 ceasca praz tocat
  • 1 lingura sos de stridii
  • 1 1/2 linguri de ulei de susan
  • 1 lingurita usturoi tocat
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1/8 lingurita piper alb
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1 pachet aluat de patiserie

 

 

Mod de preparare:

Așezați crevetii in blender si procesati pana la omogenizare.

Intr-un castron mare se combina creveții, carnea de porc , rucola, castane de apa , praz, sos de stridii , ulei de susan , usturoi , sos de soia , piper alb și sare.

Galusti cu carne de porc si creveti

Puneți aproximativ 2 lingurite de umplutura pe fiecare bucata de aluat.

Umeziti marginea aluatului si inchideti.

Galusti cu carne de porc si creveti

Incalziti o tigaie mare, adaugati ulei, si prajiti galustele aproximativ 10 minute.

Serviti cu sos dupa preferinta.

Galusti cu carne de porc si creveti

Galusti cu carne de porc si creveti

Galusti cu carne de porc si creveti

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Gulas cu galusti

Gulas cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt. Ingrediente: 800 g manzat sare 3-4 lingri ulei o lingurita boia dulce o lingurita boia iute 2 cepe 4-5 ardei caia 400 m suc de rosii 50 ml vin rosu […]

Galusti calde cu sos de fructe

O reteta de galusti calde cu sos de fructe din: fructe, zahar pudra, faina, sare, unt, ou, lapte si inghetata. Galustile pufoase in sos cald de fructe, servite cu inghetata sunt un desert care pur si simplu ti se topeste in gura. Ingrediente: 1 kg fructe moi asortate, de exemplu mure, afine, zmeura si capsuni, […]

 

Falca inabusita de bivolita cu galusti

O reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu, nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate bucăţele […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Daniela Melinte

    Nu cred ca o sa-mi iasa asa ceva in veci :))

  2. Si mie mi se par prea complicate dar vreau sa gust 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.