Supă de Gâscă cu Legume din: gasca, cartofi, morcovi, radacina de telina, ceapa, usturoi, apa, frunza de dafin, sare, piper, patrunjel. În căutarea unei rețete care să vă încânte simțurile și să aducă confortul tradițional în bucătăria dumneavoastră? Supa de gâscă cu legume este răspunsul perfect. Această rețetă, bogată în arome și texturi, combină carnea […]
Reteta zilei: Gasca umpluta cu prune uscate
PrinteazaGasca umpluta cu prune uscate din: gasca, mar, ceapa, salvie, ghimbir, sare, piper, unt, marmelada de ghimbir, prune uscate, pesmet, faina, supa de pui.
Ingrediente:
- 1 gasca de 4.5 kg
- 1 mar, fara coaja si maruntite
- 1 ceapa, felii
- 1 lgatura de salvie
- 2 linguri de ghimbir
- sare și piper negru
Ingrediente umplutura:
- 2 linguri unt
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 lingură marmelada de ghimbir
- 450g prune uscate, tocate
- 225g pesmet
- 2 linguri salvie
Ingrediente sos:
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingura făină
- 600ml supa de pui
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Asezonati gasca cu sare peste tot.
Se amestecă mere, ceapa, ghimbir si salvie si ungeti gasca.
Pentru a face umplutura, se topește untul într-o tigaie si gatiti ceapa timp de aproximativ 5 minute.
Se scoate cratita de pe foc și se adauga marmeladă, prune uscate tocate, pesmet și salvie.
Umpleti gasca.
Se aseaza gâsca într-o tava mare. Stropiti cu unt topit si dati la cuptor timp de 2 ore.
Ungeti cu sos din tava odata la 10 minute.
Amestecati ingredientele pentru sos si ungeti gasca. Mai dati la cuptor inca 30-40 de minute.
Se scoate din cuptor și se acoperă sa se odihneasca timp de 15 minute.
Taiati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Gasca umpluta cu prune uscate
Pofta buna!
Gâscă la Grătar cu Sos de Afine
Gâscă la Grătar cu Sos de Afine din: gasca, afine, miere, otet balsamic, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Gâsca la grătar cu sos de afine este o rețetă elegantă care aduce un gust rafinat și un sos dulce-acrișor în farfurie. Gâsca, cu carnea sa delicată și suculentă, se potrivește perfect cu sosul bogat de […]