Reteta zilei: Gasca umpluta
PrinteazaGasca umpluta din: orez, carnati, ciuperci uscate, usturoi, apa, ghimbir ras, sos de soia, condimente, piper alb, gasca, unt, sare, miere, ciuperci salbatice, grasime de gasca.
Poate te itnereseaza si Gâscă cu mere şi castane
Ingrediente umplutura:
- 415 gr orez
- 110 gr carnati, cuburi
- 15 gr ciuperci uscate
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 2/3 cani de apa
- 1 lingura de ghimbir ras
- 3 lingurite de sos de soia
- 1/4 lingurita de piper alb macinat
Ingrediente pentru gasca:
- 1 gasca
- 2 linguri de unt, la temperatura camerei
- 1 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingurita de miere
- 1/4 lingurita de condimente
- Sare si piper negru proaspat macinat
Ingrediente garnitura de ciuperci:
- 500 gr de ciuperci salbatice asortate
- 1/4 ceasca de grasime de gasca
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Pentru prepararea orezului pentru umplutura, spalati orezul irintr-o sita fina. Clatiti ciupercile uscate, apoi se pun intr-un castron si se adauga 1/2 ceasca de apa. Se dau la microunde timp de 1 min. Se lasa la macerat timp de cateva minute, apoi scoateti ciupercile, stoarceti si pastrati lichidul.
Intr-o oala mare incalziti 1 lingura de ulei la foc mediu si gatiti carnatii si ciupercile cateva minute. Se adauga usturoiul tocat si se gateste 1-2 minute. Apoi se adauga orezul, se amesteca pentru a se acoperi si se fierbe pana scade.
Se adauga apa , lichidul de la ciuperci, ghimbir ras, sos de soia, condimente si piper alb macinat . Amestecati bine. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti la foc mediu timp de 15 minute. Apoi opriti focul, lasati deoparte pentru încă 25 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 110 ° C. Se spala bine gasca. Amestecati 2 linguri de unt si 1 1 /2 lingurita de sare si frecati gasca. Umpleti gasca cu amestecul de orez cu ciuperci.
Apoi, se amesteca sosul de soia , mierea si condimentele si se unge gasca pe toate partile. Se pune intr-o tava, se asezoneaza cu sare si piper si se da la cuptor pentru 6-7 ore. Se lasa sa se odihneasca cel putin 1 ora.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se spala si se taie ciupercile salbatice si se aseaza intr-o tava. Amestecati grasime de gasca, sare si piper negru . Dati la cuptor pentru 10-15 minute. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu gasca umpluta.
Gasca umpluta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gasca umpluta cu orez la cuptor
- gasca umpluta cu portocale