Reteta zilei: Gem de cirese cu mar si capsuni

Printeaza

Gem de cirese cu mar si capsuni din: cirese, capsuni, mar, lamaie, conservant.

Ingrediente: 

  • 800 g cireșe, fara samburi
  • 200g capsuni, maruntite
  • 1 mar ras
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 350 g de zahăr
  • 1 plic conservant

 

 

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un vas adanc si se amesteca bine.

Se încălzesc la foc mic și fierbeti timp de 10 minute, amestecand tot timpul. După 10 minute, pasati la blender.

Se toarnă imediat în borcane curate și se închided ermetic.

Lasati sa se raceasca complet si depozitati intr-un loc racoros.

 

Gem de cirese cu mar si capsuni

Gem de cirese cu mar si capsuni

Pofta buna!

 

 

 

 

Gem de zmeura si caise

Gem de zmeura si caise din: zmeura, zahar, caise. Ingrediente: 2.5 kg zmeură 2.5 kg zahăr 1.5 kg caise fără sâmburi   Mod de preparare: Caisele se spală şi se gol-sesc de sâmburi. Zmeura se pune într-o sită şi se spală sub jet de apă. Se pune la fiert, împreună cu caisele tăiate în patru. […]

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat   Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]

 

Gem de Smochine fara Zahar

Gem de Smochine fara Zahar din: smochine, suc de lamaie, extract de vanilie, scortisoara, apa. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al […]

Gem de Prune Delicios

Gem de Prune Delicios din: prune coapte, zahar alb, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 kg prune coapte și dezosebite 400 g zahăr alb sau după gust Sucul de la o lămâie O linguriță de scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Pune prunele tăiate într-un vas potrivit […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mirela Constantinescu

    O sa fac gemul asta. Anul trecut am facut un gem de mere care a iesit estraordinar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.