Gem de zmeura si caise din: zmeura, zahar, caise. Ingrediente: 2.5 kg zmeură 2.5 kg zahăr 1.5 kg caise fără sâmburi Mod de preparare: Caisele se spală şi se gol-sesc de sâmburi. Zmeura se pune într-o sită şi se spală sub jet de apă. Se pune la fiert, împreună cu caisele tăiate în patru. […]
Reteta zilei: Gem de cirese cu mar si capsuni
PrinteazaGem de cirese cu mar si capsuni din: cirese, capsuni, mar, lamaie, conservant.
Ingrediente:
- 800 g cireșe, fara samburi
- 200g capsuni, maruntite
- 1 mar ras
- sucul de la 1/2 lamaie
- 350 g de zahăr
- 1 plic conservant
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un vas adanc si se amesteca bine.
Se încălzesc la foc mic și fierbeti timp de 10 minute, amestecand tot timpul. După 10 minute, pasati la blender.
Se toarnă imediat în borcane curate și se închided ermetic.
Lasati sa se raceasca complet si depozitati intr-un loc racoros.
Gem de cirese cu mar si capsuni
Pofta buna!
Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir
Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]
Gem de Smochine fara Zahar din: smochine, suc de lamaie, extract de vanilie, scortisoara, apa. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al […]
Gem de Prune Delicios din: prune coapte, zahar alb, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 kg prune coapte și dezosebite 400 g zahăr alb sau după gust Sucul de la o lămâie O linguriță de scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Pune prunele tăiate într-un vas potrivit […]
Pofta buna!
O sa fac gemul asta. Anul trecut am facut un gem de mere care a iesit estraordinar