Reteta zilei: Gem de cirese

Printeaza

Gem de cirese din: cirese, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar.

 

 

Ingrediente:

  • 1 kg cirese fara samburi
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Sucul de la 2 lamai
  • 1 1/2 – 1 3/4 cani de zahar

 

 

 

Mod de preparare:

Clatiti bine ciresele. Puneti intr-un castron.

Jumatate din cirese le taiati pe jumatate.

Puneti intr-o oala. Adaugati coaja si sucul de lamaie.

Amestecati pentru a se combina.

Fierbeti la foc mic 15-20 de minute.

Adaugați zahar.

Amestecati pana se topeste. Mai gatiti 6-8 minute.

Lasati sa se raceasca si serviti sau pastrati la frigider.

 

Gem de cirese

Gem de cirese

 

Pofta buna!

 

 

Ardei iuti copti murati

Ardei iuti copti murati din: ardei iuti, otet de vin, sare. Ingrediente: 2 kg ardei iuti mari carnosi 500 ml otet de vin sare dupa gust     Mod de preparare: Ardeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa, se aranjeaza […]

Rulada de carne de porc cu mirodenii

Rulada de carne de porc cu mirodenii din: carne de porc, apa, sare, piper, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin. Ingrediente: carne de porc (burta porcului, dar sa fie macra) doua cani de apa sare piper macinat usturoi boia de ardei dulce foaie de dafin     Mod de preparare Se face un […]

 

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Bun gemul de cirese

  2. Prefer gemul de caise

  3. In fiecare dimineata manac gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.