Reteta zilei: Gem de cirese cu vanilie

Printeaza

Gem de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie.

Gem de cirese cu vanilie

Gem de cirese cu vanilie

 

Ingrediente:

  • 1 kg cirese spalate, tocate
  • 2 cani de zahar
  • ½ ceasca suc de lamaie
  • ½ lingurita de unt
  • 1 lingura esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare combinati ciresele, sucul de lamaie, zaharul si untul. La foc mediu, amestecand constant, se incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet.

Dati focul mai mare si lasati sa fiarba, amestecand constant, timp de 6 minute. Se opreste focul.

Gem de cirese cu vanilie

Adaugati vanilia si lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a umple borcanele. Puneti capacele la borcane si inchideti bine. Fierbeti borcanele la bain-marie 10 minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti sau pastrati la loc racoros.

Gem de cirese cu vanilie

Gem de cirese cu vanilie

Gem de cirese cu vanilie

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata delicios gemul

  2. Maria Antonescu

    Bun rau gemul de cirese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.