Reteta zilei: Gem de cirese cu vanilie
PrinteazaGem de cirese cu vanilie din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 kg cirese spalate, tocate
- 2 cani de zahar
- ½ ceasca suc de lamaie
- ½ lingurita de unt
- 1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare combinati ciresele, sucul de lamaie, zaharul si untul. La foc mediu, amestecand constant, se incalzeste amestecul pana cand zaharul se dizolva complet.
Dati focul mai mare si lasati sa fiarba, amestecand constant, timp de 6 minute. Se opreste focul.
Adaugati vanilia si lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a umple borcanele. Puneti capacele la borcane si inchideti bine. Fierbeti borcanele la bain-marie 10 minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti sau pastrati la loc racoros.
Gem de cirese cu vanilie
Pofta buna!
Arata delicios gemul
Bun rau gemul de cirese