Reteta zilei: Gem de mandarine

Printeaza

Gem de mandarine din: mandarine, zhar, apa.

 

Ingrediente: 

  • 8-10 mandarine
  • 1 1/4 ceasca (250g) zahăr
  • 3/4 cană (200 ml) de apă

 

 

Mod de preparare:

Curatati mandarinele de coaja si indepartati samburii daca exista.

Puneti in blender. Procesati pana se omogenizati si apoi transferati intr-o cratita.

Aduceti la fierbere si adaugati zahar si apa.

Lasati sa fiarba timp de 30-45 minute, amestecand ocazional.

Turnati in borcane sterilizate si lasati sa se raceasca complet. Depozitati intr-un loc racoros.

 

Gem de mandarine

Gem de mandarine

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Gem de caise cu levantica

Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi   Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]

Gem de dude negre

Gem de dude negre din: dude negre, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg dude negre 500 g zahăr zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe cu foarfecă. Se spală şi se scurg. Se pun la fiert cu zeama de lămâie. Când scade zeama, se adaugă zahărul şi se lasă […]

Gem de rosii cu morcovi

Gem de rosii cu morcovi din: rosii, morcovi, zahar, esenta de migdale. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg roşii 1,5 kg zahăr 3 lămâi esenţă de migdale   Mod de preparare: Morcovii se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc imediat cu zeamă de lămâie. Se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. N-am mancat gem de mandarine, dar sunt curioasa sa incerc ca tot vine sezonul lor.

  2. A iesit bun gemul de mandarine?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.