Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]
Reteta zilei: Gem de mandarine
PrinteazaGem de mandarine din: mandarine, zhar, apa.
Ingrediente:
- 8-10 mandarine
- 1 1/4 ceasca (250g) zahăr
- 3/4 cană (200 ml) de apă
Mod de preparare:
Curatati mandarinele de coaja si indepartati samburii daca exista.
Puneti in blender. Procesati pana se omogenizati si apoi transferati intr-o cratita.
Aduceti la fierbere si adaugati zahar si apa.
Lasati sa fiarba timp de 30-45 minute, amestecand ocazional.
Turnati in borcane sterilizate si lasati sa se raceasca complet. Depozitati intr-un loc racoros.
Gem de mandarine
Pofta buna!
Gem de dude negre din: dude negre, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg dude negre 500 g zahăr zeamă de lămâie Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe cu foarfecă. Se spală şi se scurg. Se pun la fiert cu zeama de lămâie. Când scade zeama, se adaugă zahărul şi se lasă […]
Gem de rosii cu morcovi din: rosii, morcovi, zahar, esenta de migdale. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg roşii 1,5 kg zahăr 3 lămâi esenţă de migdale Mod de preparare: Morcovii se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc imediat cu zeamă de lămâie. Se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se […]
Pofta buna!
N-am mancat gem de mandarine, dar sunt curioasa sa incerc ca tot vine sezonul lor.
Foarte bun gemul!
A iesit bun gemul de mandarine?