Gem de Măceșe – Deliciu cu Proprietăți Nutriționale din: macese, zahar, pectina, apa. Gemul de măceșe este o rețetă tradițională din multe regiuni ale lumii. Măceșele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru conținutul ridicat de vitamina C. Ingrediente: 1 kg de măceșe proaspete 700 grame de zahăr 1 plic de pectină (opțional) 500 […]
Reteta zilei: Gem de dovleac
PrinteazaGem de dovleac din: piure de dovleac, zahar brun, suc de mere, esenta de vanilie, scortisoara, ghimbir, grau, votca, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 1 cutie piure de dovleac
- 1 cană zahăr brun
- ¾ cesti de suc de mere
- 1 linguriță de esenta de vanilie
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 linguriță ghimbir ras
- 1 linguriță de grâu
- ⅛ linguri votca
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Combinați toate ingredientele, cu excepția sucului de lămâie, într-o cratiță mare. Aduceți amestecul la fierbere.
Reduceți focul la mic și fierbeți timp de 30 de minute, amestecând ocazional.
Opriti focul, adaugati suc de lămâie și lăsați să se răcească.
Se toarnă în borcane etanș și se depozitează în frigider.
Gem de dovleac
Pofta buna!
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa
Gem de gutui tradițional – Rețeta gustoasa din: gutui, zahar, suc de lamaie, pastaie de vailie. Gemul de gutui este o tradiție în bucătăria românească, fiind apreciat pentru aroma sa dulce și ușor acrișoară. Ingrediente: 1 kg de gutui curățate și tăiate în bucăți mici 800 g zahăr 1 lămâie (sucul) 1 păstaie de vanilie […]
Gem de Smochine fara Zahar din: smochine, suc de lamaie, extract de vanilie, scortisoara, apa. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al […]