Reteta zilei: Gem picant de rosii

Printeaza

Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute.

 

Ingrediente:

  • 2kg rosii, tocate
  • 1 cană de zahăr
  • 2 linguri de suc ​​de lămâie proaspăt stors
  • 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat
  • 1 linguriță de chimen
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1/8 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ardei iute, fara seminte, tocat

 

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, combinati roșii și ardei iute, adaugati toate celelalte ingrediente.

Se aduc la fierbere la foc mediu, amestecand des.

Reduceti focul si se fierbe, amestecand ocazional, până când amestecul are consistenta de gem gros, aproximativ 1 oră și 15 minute.

Lasati sa se raceasca si bagati la frigider până în momentul utilizării.

 

Gem picant de rosii

Gem_picant_de_rosii_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Rețetă de terci de ovăz sănătos: Cum să pregătești terciul perfect

Rețetă de terci de ovăz sănătos: Cum să pregătești terciul perfect din: ovaz, lapte, miere, fructe proaspete, scortisoara.   Ingrediente: 1 cană de ovăz 2 cani de lapte (puteți folosi și lapte vegetal pentru o opțiune vegană) 1 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional) Fructe proaspete sau uscate pentru topping (exemplu: banane, căpșuni, […]

Mojito cu Pepene Roșu și Menta

Mojito cu Pepene Roșu și Menta din: pepene rosu, frunze de menta, zahar, rom alb, suc de lamaie, apa minerala, gheata pisata.   Ingrediente: 150g pepene roșu, fără sâmburi, tăiat cubulețe 10 frunze de mentă proaspătă 2 lingurițe de zahăr 60ml rom alb 30ml suc de lămâie proaspăt stors Apă minerală sau sifon Gheață pisată […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat gemd e rosii pana acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.