Reteta zilei: Gem de prune uscate

Printeaza

O reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.

Gem de prune uscate

 

Ingrediente:

  • 300g prune uscate fara samburi
  • 100g zahar
  • 150 ml apa
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa.

Se fierb 30 minute pana cand compozitia se ingroasa.

Gem de prune uscate

In tot acest timp gemul de prune uscate se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Se adauga vanilia si se ia cratita de pe foc.

Se pune gemul fierbinte in borcane, se sterilizeaza cateva minute in cuptor, dupa care se pun capacele la borcane si se depoziteaza in camara.

Gem de prune uscate

Gemul de prune uscate se serveste cu paine prajita, cu biscuiti sau se poate folosi la prepararea fursecurilor.

Gem de prune uscate

Gem de prune uscate

Gem de prune uscate

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Gem rapid de prune

Gem rapid de prune

Gem rapid de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu lamaie 

Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]

 

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu vanilie

Gem de prune cu vanilie din: prune, zahar, pastaie de vanilie. Ingrediente: 5 kg prune 2 kg zahăro o păstaie vanilie   Mod de preparare: Se spală prunele, li se scot sâmburii si se lasă peste noapte presărate cu un kilogram de zahăr. A doua zi se pun la fiert cu celălalt kilogram de zahăr şi […]

 

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Delicios gemul de prune uscate

  2. Foarte bun gemul

  3. Anul asta fac si eu gem de prune

  4. In magiun de prune uscate am adaugat scortisoara si lamaie ,coaja rasa de la o lamaie si fructul taiat felii foarte subtiri, in cuptor , intr-un vas de pyrex pun prunele trecute printr-un mixer manual. Pe vremea parintilor mei se punea salicilat de sodiu/conservant/ dar astazi nu gasesc asa ceva, din pacate din cantitatea preparata o buna parte o iau amicii mei dupa ce gusta din magiun , succes Hary

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.