Gem rapid de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]
Reteta zilei: Gem de prune uscate
PrinteazaO reteta de Gem de prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si vanilie.
Ingrediente:
- 300g prune uscate fara samburi
- 100g zahar
- 150 ml apa
- vanilie
Mod de preparare:
Intr-o cratita se amesteca prunele cu zaharul, iar apoi se adauga apa.
Se fierb 30 minute pana cand compozitia se ingroasa.
In tot acest timp gemul de prune uscate se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se adauga vanilia si se ia cratita de pe foc.
Se pune gemul fierbinte in borcane, se sterilizeaza cateva minute in cuptor, dupa care se pun capacele la borcane si se depoziteaza in camara.
Gemul de prune uscate se serveste cu paine prajita, cu biscuiti sau se poate folosi la prepararea fursecurilor.
Gem de prune uscate
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de prune cu lamaie
Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]
Gem de prune cu vanilie
Gem de prune cu vanilie din: prune, zahar, pastaie de vanilie. Ingrediente: 5 kg prune 2 kg zahăro o păstaie vanilie Mod de preparare: Se spală prunele, li se scot sâmburii si se lasă peste noapte presărate cu un kilogram de zahăr. A doua zi se pun la fiert cu celălalt kilogram de zahăr şi […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-gem-prune-uscate html
Delicios gemul de prune uscate
Foarte bun gemul
Anul asta fac si eu gem de prune
In magiun de prune uscate am adaugat scortisoara si lamaie ,coaja rasa de la o lamaie si fructul taiat felii foarte subtiri, in cuptor , intr-un vas de pyrex pun prunele trecute printr-un mixer manual. Pe vremea parintilor mei se punea salicilat de sodiu/conservant/ dar astazi nu gasesc asa ceva, din pacate din cantitatea preparata o buna parte o iau amicii mei dupa ce gusta din magiun , succes Hary