Reteta zilei: Gem de prune

Printeaza

Gem de prune din: prune si fructoza.

Gem_de_prune_08

Gem de prune

Ingrediente:

  • 6 kg prune
  • 1200 g fructoza

 

 

 

Mod de preparare:

Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi la fiert a doua zi la foc mic.

Gem_de_prune

Se amesteca frecvent pentru a evitarea lipirea. Optional se poate folosi o tava pe care sa o puneti dedesubtul cratitei, astfel impiedicati lipirea fructelor.

Gem_de_prune_03

Se lasa la fiert cel putin 4 ore. Se opreste focul, se lasa sa se odihneasca pentru aproximativ jumatate de ora si se pune gemul in borcane de 400 ml sau 800 ml, dupa preferinta.

Gem_de_prune_06

Se acopera fiecare borcan cu folie alimentara si se pune capacul. Borcanele se aseaza cu fundul in sus pentru a nu prinde aer. Daca borcanele nu sunt perfect inchise gemul se poate strica.

Gem_de_prune_11

Gem de prune

Gem_de_prune_12

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.