Reteta zilei: Gem de prune
PrinteazaGem de prune din: prune si fructoza.
Ingrediente:
- 6 kg prune
- 1200 g fructoza
Mod de preparare:
Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi la fiert a doua zi la foc mic.
Se amesteca frecvent pentru a evitarea lipirea. Optional se poate folosi o tava pe care sa o puneti dedesubtul cratitei, astfel impiedicati lipirea fructelor.
Se lasa la fiert cel putin 4 ore. Se opreste focul, se lasa sa se odihneasca pentru aproximativ jumatate de ora si se pune gemul in borcane de 400 ml sau 800 ml, dupa preferinta.
Se acopera fiecare borcan cu folie alimentara si se pune capacul. Borcanele se aseaza cu fundul in sus pentru a nu prinde aer. Daca borcanele nu sunt perfect inchise gemul se poate strica.
Gem de prune
Pofta buna!
Bun gemul de prune
A iesit bun?