Reteta zilei: Gem de rosii

Printeaza

Gem de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute.

 

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg rosii tocate
  • 1 cana de zahar
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras sau tocat
  • 1 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1/8 de ligurita cuisoare
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ardei iute jalapeno fara seminte si tocat

 

Mod de preparare:

Combinati toate ingredientele intr-o cratita medie, fierbeti la foc mediu, amestecand des.

Se reduce focul la mic si se fierbe, amestecand ocazional, pana ce amestecul are consistenta de gem gros, aproximativ 1 ora si 15 minute.

Gustati si dupa preferinta mai adaugati condimente.

Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider.

 

Gem de rosii

Gem de rosii

 

Pofta buna!

 

 

Meniu sanatos pentru 7 zile – Alimentatie sanatoasa

Alimentatia sanatoasa este esentiala pentru a ne mentine sanatatea si pentru a preveni anumite boli. Aceasta poate fi definita ca o dieta echilibrata, care include o varietate de alimente din toate grupurile alimentare, precum si controlul portiilor si evitarea alimentelor procesate si bogate in grasimi si zaharuri adaugate. Adoptarea unei alimentatii sanatoase poate aduce numeroase […]

Limonadă cu banane, lămâie și mentă

Limonadă cu banane, lămâie și mentă din: banane, lamai, zahar, apa, frunze de menta, gheata.  O băutură răcoritoare delicioasă, cu un gust dulce și acid, și cu o aromă proaspătă de mentă. Bananele sunt o sursă bogată de potasiu și vitamina C, care sunt benefice pentru sănătatea generală. În plus, menta este cunoscută pentru proprietățile […]

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte gustos gemul de rosii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.