Gem de afine cu seminte de chia din: afine, lamaie, indulcitor, seminte de chia. Poate te intereseaza si: Gem de afine cu lamaie Gem delicios de zmeura cu lamaie Gem de prune cu mieji de caise Ingrediente: 1 1/2 cani de afine sucul și coaja de la 1 lamaie 3 linguri îndulcitor 2 linguri […]
Reteta zilei: Gem de rubarba
PrinteazaGem de rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie, ghimbir. Gemul de rubarbă este o delicatesă rafinată, ce îmbină aromele unice și complexe ale ingredientelor sale pentru a crea un produs deosebit.
Preparat din rubarbă proaspătă, zahăr, suc de lămâie și ghimbir, acest gem oferă o combinație perfectă de dulceață și aciditate, cu o notă subtilă de picant, datorită ghimbirului.
Ideal pentru a fi savurat pe pâine prăjită, alături de brânzeturi fine sau ca ingredient în diverse deserturi, gemul de rubarbă este o alegere excelentă pentru cei care apreciază aromele naturale și autentice.
Ingrediente:
- 500gr rubarba, tăiata bucăți
- 3/4 cană zahăr cu vanilie
- sucul de la 1 lămâie
- 1 bucatica ghimbir proaspat
Mod de preparare:
Într-o tava pe foaie de copt se aseaza rubarba taiata cuburi. Presarati zaharul cu vanilie, sare si pastrati deoparte 10 minute.
Stropiti cu sucul de lamaie
Dati la cuptor timp de 25-30 de minute. Scoateti și lasati sa se raceasca.
Zdrobiti si scurgeti apoi sucul de la o bucata de ghimbir, apoi turnati peste rubarba coapta. Pasati rubarba cu un mixer vertical.
Lasati sa se raceasca si serviti sau depozitati la rece pentru cateva zile.
Gem de rubarba
Pofta buna!
Reteta zilei: Gem picant de rosii
Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 2kg rosii, tocate 1 cană de zahăr 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat 1 linguriță de chimen 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/8 linguriță cuișoare 1 linguriță de […]
Reteta zilei: Gem de prune cu smochine
Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare. Ingrediente: 500gr smochine uscate 500gr prune proaspete 120gr stafide 1 ceapa rosie 540gr oțet de vin roșu 2 lingurite boia de ardei 420gr zahăr brun 1 varf cutit de sare Mod de preparare: […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gem de rubarba
E bun gemul asta, ca n-am mancatpana acum