Reteta zilei: Ghiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet
PrinteazaGhiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet din: quinoa, vanata, sare, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, dovlecel, rosii cherry, pesmet, parmezan, piper, sos pesto, mozzarella, piper.
Ingrediente:
- 1 cană quinoa
- 1 vanata, cuburi
- 1 linguriță de sare
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceapa, cuburi
- 1 ardei gras rosu, cuburi
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 dovlecel, cuburi
- 1/2 kg roșii cherry, înjumătățite
- ¼ ceasca pesmet
- ¼ ceasca parmezan
- ½ lingurita piper rosu zdrobit
- ½ ceasca sos pesto
- 240gr mozzarella, cuburi
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Puneti quinoa într-o oală mică cu 1½ căni de apă. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe timp de 14-15 minute.
Opriti focul si lasati deoparte timp de 5 minute, acoperita, apoi amestecati cu o furculita.
Între timp, puneți vinetele într-o strecurătoare și se presara cu sare. Pastrati deoparte 15-20 de minute.
Uscati vinetele cu prosoape de hartie.
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare.
Se adauga ceapa, ardei gras, usturoi și un praf de sare. Gatiti pentru 5-6 minute.
Se adauga dovleceii și vinetele și se gatesc timp de 5 minute. Se adauga roșii.
Reduceti focul, se acopera și se fierbe timp de 15 minute.
Opriți focul si se adauga quinoa, pesto și mozzarella.
Asezonati cu sare și piper proaspăt măcinat.
Într-un castron mic combinati pesmet, parmezan și ardei rosu zdrobit.
Transferati legumele intr-un vas termorezistent si se acopera cu amestecul de pesmet. Dati la cuptor timp de 30 minute.
Lasati sa se raceasca timp de 10 minute înainte de servire.
Ghiveci de legume cu quinoa si crusta de pesmet
Pofta buna!
Bun ghiveciul asta?
Nu stiu, ca nici eu n-am facut ghiveci cu quinoa