Reteta zilei: Gnocchi cu ragu alla bolognese
PrinteazaGnocchi tricolore cu ragu alla bolognese este un fel de mancare italiana, usor de pregatit, dar care necesita mult timp pentru a prepara sosul bolognese.
Pentru a gati aceasta reteta trebuie sa incepeti mai intai cu sosul pe care puteti sa-l folositi la orice tip de paste sau lasagna.
Ingrediente:
- 500g gnocchi tricolore
- 600g carne tocata amestec de vita si porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200g pasta de tomate
- 3 rosii decojite si tocate
- 200g suc de rosii
- 120g vin
- ulei de masline
- oregano
- patrunjel
- busuioc
- sare
- piper
- parmezan ras pentru decor
Mod de preparare:
Se prepara sosul bolognese: uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie si se pun la inabusit pentru cateva minute cepele curatate si tocate marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare.
Se adauga carnea tocata si se gateste pana isi schimba culoarea, apoi se pune pasta de tomate.
Dupa cateva minute adaugati vinul si sucul de rosii, mestecati, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sosul sa fiarba pana se evapora lichidul.
Se pun rosiile decojite si tocate lasand sosul sa fiarba in continuare. Asezonati cu oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper si amestecati bine pentru ca aromele sa se combine.
Gnocchi tricolore se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand sosul bolognese este gata, il punem fierbinte peste gnocchi tricolore. Peste gnocchi tricolore cu ragu alla bolognese se presara parmezan ras si se serveste la masa de pranz sau cina.
Gnocchi tricolore cu ragu alla bolognese
Pofta buna!
Ce bine arata gnocchi
E buna smecheria asta?